Skrivet av:
Marianne Svensson

Marianne är ansvarig redaktör och produkttestare. Med över 10 års erfarenhet av att bedriva kennel-verksamhet har hon djupgående kunskap framförallt inom hundar.

Fästingmedel för valpar

Många hundägare är oroliga för att ge ordinarie fästingmedel till sina valpar. Vi förstår oron men kan glatt förklara att samma medel som fungerar på en vuxen hund passar perfekt för en valp. På denna sida kan du hitta tips på produkter men även tips på vart du kan rådfråga ett proffs.


Petwise Fästinghalsband för valp –

Bästa fästinghalsbandet

  • Sötaktig citrusdoft
  • Avvisar fästingar och bitande insekter
  • Aktiv under lång period
  • Blandade omdömen

Ett halsband från Petwise är vänligt och fungerar mycket bra till valpar. Ett fästinghalsband ger bra skydd efter ungefär 24 timmar och bör bytas efter ett par månader. Under en säsong som sommaren fungerar det bra att endast använda ett halsband. Kan dock inte användas innan valpen fyllt 8 veckor.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


FIXODIDA ZX –

Bästa i tablettform

  • Giftfri
  • Djuret luktar ej
  • Kompletteringsfoder
  • Fri frakt från 499 kr

Ett annat alternativ är tabletter, ett mycket populärt sådant är Fixodida. Det är ett kosttillskott som stärker valpens egna försvar och är betydligt mildare än spray och spot-on. Fixodida är ett mycket populärt märke och deras ZX tabletter ger ett mycket trevligt skydd.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

fästingmedel för valp illustration

Val för valpar

Att välja fästingmedel för valpar kan vara lite knepigare än till välja fästingmedel till en vuxen hund. Framförallt är det som ett barn betydligt känsligare för olika ämnen och du vill inte välja något som kommer att ge jobbiga biverkningar.

Kosttillskott

Kosttillskott är den absolut mildaste formen av fästingmedel och passar därför utmärkt för valpar. Det handlar ofta om att stärka valpens naturliga skydd genom extra vitaminer och ämnen. Många kosttillskott innehåller inga kemikalier över huvudtaget. Ett mycket populärt kosttillskott som lämpar sig bra för valpar är Fixodida.

Borttagare

Ett ännu mildare alternativ till kosttillskott är att köpa en fästingborttagare och gå igenom din valp själv. På så sätt utsätter du inte din valp för några som helst ämnen, även fast det är naturliga. En borttagare underlättar alltså att plocka eventuella fästingar som har bitit sig fast.

Bästa fästingmedel för valpar

På marknaden finns det idag en rad olika fästingmedel. I djungeln bland varumärken och produkter har vi gjort en ordentlig undersökning och sållat ut de som är vänliga emot valpar. På så sätt kan du känna dig trygg och inte direkt orolig att din valp kommer ta skada av för starka ämnen.

  1. Petwise Fästinghalsband – bästa fästinghalsbandet för valp (äldre än 8 veckor).
  2. FIXODIDA ZX – bästa kosttillskottet som avvisar fästingar för valp.

Vanliga frågor

Finns det fästingmedel för valpar?

Ja! Valpar kan även vara extra känsliga och Arken Zoo rekommenderar istället att man använder kosttillskott.

Är min valp säker med fästingskydd?

Nej, inte 100%! Kolla även manuellt efter fästingar och använd vid behöv en fästingborttagare.

Vilket är det bästa fästingmedlet för valpar?

Ta en titt i vår ständigt uppdaterade recension för att hitta ett aktuellt svar på den frågan.