Fästingmedel för valp

Många hundägare är oroliga för att ge ordinarie fästingmedel till sina valpar. Vi förstår oron men kan glatt förklara att samma medel som fungerar på en vuxen hund passar perfekt för en valp. På denna sida kan du hitta tips på produkter men även tips på vart du kan rådfråga ett proffs.

Kom igång nu:

Se utbud
Rådfråga veterinär
fästingmedel för valp illustration

Val för valpar

Att välja fästingmedel för valpar kan vara lite knepigare än till välja fästingmedel till en vuxen hund. Framförallt är det som ett barn betydligt känsligare för olika ämnen och du vill inte välja något som kommer att ge jobbiga biverkningar.

Kosttillskott

Kosttillskott är den absolut mildaste formen av fästingmedel och passar därför utmärkt för valpar. Det handlar ofta om att stärka valpens naturliga skydd genom extra vitaminer och ämnen. Många kosttillskott innehåller inga kemikalier över huvudtaget. Ett mycket populärt kosttillskott som lämpar sig bra för valpar är Fixodida.

Borttagare

Ett ännu mildare alternativ till kosttillskott är att köpa en fästingborttagare och gå igenom din valp själv. På så sätt utsätter du inte din valp för några som helst ämnen, även fast det är naturliga. En borttagare underlättar alltså att plocka eventuella fästingar som har bitit sig fast.

Bästa fästingmedel för valpar

På marknaden finns det idag en rad olika fästingmedel. I djungeln bland varumärken och produkter har vi gjort en ordentlig undersökning och sållat ut de som är vänliga emot valpar. På så sätt kan du känna dig trygg och inte direkt orolig att din valp kommer ta skada av för starka ämnen.

1. Petwise Fästinghalsband

Ett halsband från Petwise är vänligt och fungerar mycket bra till valpar. Ett fästinghalsband ger bra skydd efter ungefär 24 timmar och bör bytas efter ett par månader. Under en säsong som sommaren fungerar det bra att endast använda ett halsband.

2. Fixodida ZX, tabletter

Kosttillskott är också mycket harmlöst för en valp och du stärker egentligen bara det egna skyddet med naturliga ämnen. Fixodida är ett mycket populärt märke och deras ZX tabletter ger ett mycket trevligt skydd.

Vanliga frågor

Finns det fästingmedel för valpar?

Ja! Valpar kan även vara extra känsliga och Arken Zoo rekommenderar istället att man använder kosttillskott.

Är min valp säker med fästingskydd?

Nej, inte 100%! Kolla även manuellt efter fästingar och använd vid behöv en fästingborttagare.

Vilket är det bästa fästingmedlet för valpar?

Ta en titt i vår ständigt uppdaterade recension för att hitta ett aktuellt svar på den frågan.