Bästa kattförsäkringen

Välkommen till vår guide om att hitta den bästa kattförsäkringen! Här hittar du information som kan underlätta ditt beslut. Det viktiga när man väljer försäkring för sin katt är att vara informerad och påläst.

Kom igång nu:

Jämför och läs på
Försäkra katt
illustration bästa kattförsäkring

Bästa kattförsäkring 2023

På denna sida ska vi hjälpa dig att välja bästa kattförsäkring 2023! Det är ingen lätt uppgift och vi kommer att behöva din hjälp i undersökningen. Anledningen till det är att den bästa för dig kommer inte vara den bästa för någon annan som besöker vår sida. Målsättning är därför att du ska få guidning i att hitta ett val som verkligen passar dig och din katt.

Ersättning

Vid eventuell vård skyddar din kattförsäkring oftast en veterinärvårdskostnad. Denna ersättning har även ofta en maximal ersättningsnivå och vi tycker att du borde kolla på detta hos respektive försäkringsbolag.

Självrisk

Självrisk är det belopp du får betala om det är så att någonting händer. På en kattförsäkring delas ofta självrisken upp i en fast och en rörlig del. Genom att jämföra olika självrisker kan du bygga en uppfattning om hur dyrt det skulle bli om något tyvärr skulle hända.

Vad är en kattförsäkring?

En kattförsäkring är en försäkring som ger dig ersättning för veterinärvård som är kopplat till din katt. Utöver veterinärvård kan det också ingå andra moment som t.ex. livförsäkring eller ersättning för mediciner.

Exakt vad en kattförsäkring innehåller regleras av villkoren hos respektive försäkringsbolag. En kattförsäkring kan vara avgöra för att kunna ge din katt den vård som behövs utan att belasta din ekonomi för mycket. Att bekosta djurvård själv kan bli väldigt dyrt.

Jämför kattförsäkring

Att jämföra kattförsäkring kan vara en smart metod för att hitta den bästa kattförsäkringen. När du jämför finns det en rad olika saker som kan vara bra att tänka på.

Ersättning

Det första du kan börja kontrollera är den maximala ersättning för veterinärvård. Ofta definieras det i hela tusental inom intervallen 40 000 kr, 60 000 kr och 80 000 kr. Ibland kan det givetvis vara högre och lägre.

Den maximala ersättningen har direkt korrelation med din premie.

Pris

Vidare kan det vara klokt att kolla på priset. Kom ihåg att försäkringar är ett skydd och kanske inte det kanske inte är optimalt att bara gå på priset.