P-piller till katt

Genom p-piller till katter kan du som ägare förhindra dräktighet på ett naturligt och smidigt sätt. En löpande katt som inte får para sig kan börja må dåligt och även bli frustrerad. På denna sida kan du få tips om hur man får recept för p-piller smidigt samt hur metoden skiljer sig från t.ex. kastrering.

Viktigt: Perlutex är för tillfället slut i hela Sverige. Det finns alternativ som t.ex. Provera men ladda ned en app nedan och rådfråga vad som passar er bäst, helt gratis med kattförsäkring. I samma app kan du sedan få din katts e-recept.

Får vi säga förlåt? Genom en rabattkod hos VetZoo på 20% till ditt köp. Hämta den här!

Kom igång nu:

Färdigt recept inom 30 minuter
Beställ idag
p-piller katt illustration

Hur fungerar p-piller för katt?

Ett p-piller till katt fungerar väldigt smart och har flera fördelar! Själva pillret innehåller dräktighetshormon som förhindrar och får katten kropp tro den är dräktig. På så sätt blir katten inte frustrerad under perioden den löper. Medicinen går att ta via tablett och injektion.

Biverkningar

Biverkningarna när du ger p-piller till katt kan tyvärr vara påtagliga. En av de vanligaste är viktökning och diabetes. Andra biverkningar är ökad risk för livmoderssjukdomar och juvertumörer. Något som kan minska vid kastrering.

Med tanke på den relativt stora risken för biverkningar bör endast katter få p-piller under kortare perioder. Medicinen ges även endast till friska katter. Ett alternativ om en katt inte ska avlas på i framtiden är kastrering.

Få recept p-piller till katt (steg-för-steg)

Tid som behövs: 30 minuter

Recept p-piller till katt

 1. Ladda ner en veterinärapp

  Börja med att ladda ner en så kallad veterinärapp. Det är ett modernt och smidigt sätt för att komma i kontakt med en veterinär via telefonen. Du kan hämta FirstVet här.

 2. Skapa konto och lägg till din husdjur

  Verifiera ditt konto med Bank-ID och lägg till dina husdjur. Det behövs enklare som ägare samt vilken försäkring du har.

 3. Begär recept

  Klicka dig vidare och begär besök för att få recept. Inom loppet av 30 minuter har en veterinär granskat din förfrågan och godkänt dina recept.

FAQ – P-piller för katter

Jag har glömt ge katten p-piller – vad gör jag?

Det gör ingenting! Försök ge din katt sina p-piller så fort som möjligt. Under perioden du missar ge medicinen löper katten större risk bli dräktig.

Behöver jag har recept för p piller till katter?

Ja! Men det är mycket enkelt att beställa direkt på nätet. Ladda ner en veterinärapp och få ett recept inom 30 minuter.

Vilka alternativ finns det till preventinmedel?

Ett alternativ är kastrering, ofta passar det nästan bättre än att ge p-piller. Boka däremot in en rådgivning och en veterinär online och få svar på dina funderingar först.

Fördelar och nackdelar

Den absolut största fördelen med att använda p-piller till katter är att kunna kontrollera de perioder en honkatt löper. Genom en behandling kan det ta flera månader innan katten löper igen, vilket skapar mycket långa och lugna perioder.

Trots denna uppenbara fördel är det många som väljer att inte behandla med p-piller. Anledningarna är flera och kan anses vara nackdelar.

Några vanliga nackdelar som gör att kattägare väljer andra metoder än p piller:

 • Svårt att garantera att katten får i sig medicinen
 • Ökad risk för livmoderinflammation och diabets

P-piller är restnoterat

P-piller till katter är restnoterat, vilket innebär att det är slut i hela Sverige. Vi har informerat samtliga besökare om detta högst upp på vår sida. Det innebär i praktiken att veterinärer online inte har möjlighet att skriva ut recept just nu.

Du kan däremot fortfarande ladda ner en app och få rådgivning kring hur man bör hantera problemet. Det finns flera bra alternativ som flera veterinärer rekommenderar.