Bästa hundförsäkringen

Att skydda sin hund är en av de absolut viktigaste momenten i att vara hundägare. Vid eventuell sjukdom, skada eller olycka bör du vara skyddad mot respektive kostnader så att din hund får vård direkt. Hos oss kan du jämföra och hitta den bästa hundförsäkringen för dig direkt.

Kom igång nu:

Jämför försäkringsbolag
All information

Rätt hundförsäkring ger dig vård

Gratis med försäkring
Råd, behandling och remiss
Öppet alla dagar
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Swish:
Kortbetalning:
Avgifter
Första besöket: 0 :-
Veterinärkonsultation: 350 :-
Beteenderådgivning: 549 :-
Fästingmedel: 99 :-
P-piller: 99 :-
Receptförnyelse: 0 :-
Vårdmöjligheter
Fysiska kliniker:
Tidsbokning:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Fästingmedel:
Avmaskningsmedel:
P-piller:
Gratis besök
IF Skadeförsäkringar:
Sveland:
Moderna försäkringar:
ICA Försäkring:
Agria:
Bought By Many:
Svedea:
Dina Försäkringar:
Folksam:
Om vårdplatsen

FirstVet är en av Sveriges populäraste aktörer inom digital veterinärvård. Idag erbjuder de vård för smådjur, hästar och lantbruksdjur.

illustration av hund och dessa skydd i form av hundförsäkring

Jämför hundförsäkring

För att ha ett så bra skydd som möjligt är det mycket klokt att jämföra hundförsäkring. Du kan då väga in aspekter som karenstid, ersättningsskydd och många andra viktiga detaljer. Vår målsättning är inte att ge dig det bästa alternativet direkt utan att du själv ska kunna med den information vi presenterar ta ett klokt beslut.

Innan du börjar en jämförelse är det viktigt att väga in vilka aspekter som är viktigast för dig och din hund. Om du ska försäkra en äldre hund på nytt kan det vara värt kontrollera om försäkringsbolaget godkänner, ett fel som t.ex. kan göra att denna specifika hundförsäkring bör uteslutas. Men för någon annan med en valp är den utmärkt.

Vi har nedan lyft ut några av de viktigaste aspekterna du bör tänka på när det kommer till valet av den bästa hundförsäkringen.

Karenstid

Karens på en hundförsäkring är den tid från att du tecknar försäkringen och tills att den börja gälla. Perioden betecknas i dygn och normalt är runt 20 dagar.

Ofta finns det speciella villkor kopplat till karensen. T.ex. så brukar den inte gälla på valpar under 12 veckor. Samma gäller även om skadar har uppstått enligt vissa kriterier som yttre våld.

Maximal ersättning

Vid skador, bortgång eller andra ärenden erhåller du som hundägare en ersättning. Denna ersättning har ofta ett maximalt tak som korrelerar me din premie.

När du ska välja hundförsäkring rekommenderar vi dig att kontrollera den maximala ersättningen. Den skiljer vanligtvis mellan bolag och du bör väga in hur viktigt detta är för dig.

Specialförsäkringar

Det finns en rad olika specialförsäkringar för hundar. Dessa passar dig som har en lite annorlunda situation till skillnad från de allra vanligaste hemmen. Antingen kan du teckna dessa separat eller så passar de som tillägg till ordinarie hundförsäkringar.

Jakthund

En jaktförsäkring är för dig som har en jakthund. Det är ett extra skydd som är utformat för utmaningar och händelser som kan hända när du är ute på jakt med din hund. Exempel på saker som är extra viktiga i dessa tilläggsförsäkring är livförsäkring, ersättning vid nedsatt arbetsförmåga och sjukdom. Kom ihåg att villkoren alltid skiljer sig mellan de olika försäkringsbolagen där ute och vi förklarar generellt vad som gäller.

Uppfödare

Om du är uppfödare finns det ett ekonomiskt perspektiv för dina hundar. De vill säga du föder upp hundar för att sedan sälja till en familj. Om din hund då skulle råka ut för en skada kan det ta väldigt hårt på din verksamhet.

Därav finns det specialförsäkringar som är anpassade för uppfödare. Kontakta ett försäkringsbolag om du är mer nyfiken på detta.

Flockförsäkring

För dig som har flera hundar kan det vara smart teckna en flockförsäkring. Ofta krävs det minst tre hundar och passar ofta dig som bedriver en kennel eller bara har en stor djurfamilj. Att försäkra hela gruppen av hundar kommer förmodligen att ge dig ett bättre pris än att försäkra varje hund separat. Kontakta ett försäkringsbolag om du har flera hundar för exakta uppgifter och priser.

Pris hundförsäkring

En del vi frågar tycker den bästa hundförsäkringen är den som har bäst pris, eller helt enkelt är billigast. Vi håller verkligen inte med och vad som gör en hundförsäkring bra är många flera faktorer. När det kommer till pris finns det även där flera faktorer som påverkar.

Priset på en hundförsäkring påverkas av:

Ras

En mycket stor faktor när det kommer till priset på din hundförsäkring är vilken ras din hund är. Olika raser har nämligen olika risker. Dessa risker har vuxit fram och handlar om arv genom flera hundra år, och även nya uppkomna risker de senaste åren med avel. Av denna anledningen kommer ett försäkringsbolag alltid direkt fråga vilken ras du har.

Ålder

Åldern på din hund är också en mycket viktig faktor. Om du bestämmer att byta försäkringsbolag kan det vara smart att kontrollera om det finns någon maxgräns för hur gammal din hund får vara vid försäkringstillfället.