Bästa hundförsäkringen

Att skydda sin hund är en av de absolut viktigaste momenten i att vara hundägare. Vid eventuell sjukdom, skada eller olycka bör du vara skyddad mot respektive kostnader så att din hund får vård direkt. Hos oss kan du jämföra och hitta den bästa hundförsäkringen 2021.

Kom igång nu:

Jämför försäkringsbolag
All information

Rätt hundförsäkring ger dig vård

Viktigt: Vi reserverar oss för eventuellt utdaterad information. Det är alltid informationen hos respektive aktör som gäller.
Gratis med de flesta djurförsäkringar
Råd, behandling eller remiss
Öppet alla dagar
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
06 – 02
Ladda ner app
Scanna QR-kod för att ladda ner
Funktion
BankID:
Swish:
Kortbetalning:
Avgifter
Första besöket: 0 :-
Veterinärkonsultation: 350 :-
Beteenderådgivning: Fr 499 :-
Foderådgivning: – :-
Fästingmedel: 119 :-
Receptförnyelse: – :-
Vårdmöjligheter
Fysiska kliniker:
Tidsbokning:
Öppettider: 06 – 02
Recept
Fästingmedel:
Avmaskningsmedel:
P-piller:
Gratis besök
IF Skadeförsäkringar:
Sveland:
Moderna försäkringar:
ICA Försäkring:
Agria:
Bought By Many:
Svedea:
Dina Försäkringar:
Folksam:
Om vårdplatsen

FirstVet är en av Sveriges populäraste aktörer inom digital veterinärvård. Idag erbjuder de vård för smådjur, hästar och lantbruksdjur.

illustration av hund och dessa skydd i form av hundförsäkring

Jämför hundförsäkring

För att ha ett så bra skydd som möjligt är det mycket klokt att jämföra hundförsäkring. Du kan då väga in aspekter som karenstid, ersättningsskydd och många andra viktiga detaljer. Vår målsättning är inte att ge dig det bästa alternativet direkt utan att du själv ska kunna med den information vi presenterar ta ett klokt beslut.

Innan du börjar en jämförelse är det viktigt att väga in vilka aspekter som är viktigast för dig och din hund. Om du ska försäkra en äldre hund på nytt kan det vara värt kontrollera om försäkringsbolaget godkänner, ett fel som t.ex. kan göra att denna specifika hundförsäkring bör uteslutas. Men för någon annan med en valp är den utmärkt.

Vi har nedan lyft ut några av de viktigaste aspekterna du bör tänka på när det kommer till valet av den bästa hundförsäkringen.

Karenstid

Karens på en hundförsäkring är den tid från att du tecknar försäkringen och tills att den börja gälla. Perioden betecknas i dygn och normalt är runt 20 dagar.

Ofta finns det speciella villkor kopplat till karensen. T.ex. så brukar den inte gälla på valpar under 12 veckor. Samma gäller även om skadar har uppstått enligt vissa kriterier som yttre våld.

Självrisk

Något du även kan kolla på är självrisken, det belopp du behöver betala om det händer något. Hos många av de försäkringsbolag vi har kollat på delar man upp självrisken i fast och rörlig. Ofta är det en kombination av dessa som är din självrisk, t.ex. 1000 kronor + 10%.

Fast självrisk – ett fast belopp som behöver betalas oavsett vad som händer. T.ex. 1000 kronor.

Rörlig självrisk – den del du behöver betala av veterinärvårdskostnaden. T.ex. 10%.

Maximal ersättning

Vid skador, bortgång eller andra ärenden erhåller du som hundägare en ersättning. Denna ersättning har ofta ett maximalt tak som korrelerar me din premie.

När du ska välja hundförsäkring rekommenderar vi dig att kontrollera den maximala ersättningen. Den skiljer vanligtvis mellan bolag och du bör väga in hur viktigt detta är för dig.

Självriskperiod

Självriskperiod är en period benämnd i dagar som du inte behöver betala självrisk igen, efter att något har hänt och du behövt involvera försäkringsbolaget.

Hur många dagar denna självriskperiod är varierar stort mellan de olika försäkringsbolaget och vi har sett allt från 100 dagar till 365 dagar.

Specialförsäkringar

Det finns en rad olika specialförsäkringar för hundar. Dessa passar dig som har en lite annorlunda situation till skillnad från de allra vanligaste hemmen. Antingen kan du teckna dessa separat eller så passar de som tillägg till ordinarie hundförsäkringar.

Jakthund

En jaktförsäkring är för dig som har en jakthund. Det är ett extra skydd som är utformat för utmaningar och händelser som kan hända när du är ute på jakt med din hund. Exempel på saker som är extra viktiga i dessa tilläggsförsäkring är livförsäkring, ersättning vid nedsatt arbetsförmåga och sjukdom. Kom ihåg att villkoren alltid skiljer sig mellan de olika försäkringsbolagen där ute och vi förklarar generellt vad som gäller.

Uppfödare

Om du är uppfödare finns det ett ekonomiskt perspektiv för dina hundar. De vill säga du föder upp hundar för att sedan sälja till en familj. Om din hund då skulle råka ut för en skada kan det ta väldigt hårt på din verksamhet.

Därav finns det specialförsäkringar som är anpassade för uppfödare. Kontakta ett försäkringsbolag om du är mer nyfiken på detta.

Flockförsäkring

För dig som har flera hundar kan det vara smart teckna en flockförsäkring. Ofta krävs det minst tre hundar och passar ofta dig som bedriver en kennel eller bara har en stor djurfamilj. Att försäkra hela gruppen av hundar kommer förmodligen att ge dig ett bättre pris än att försäkra varje hund separat. Kontakta ett försäkringsbolag om du har flera hundar för exakta uppgifter och priser.

Pris hundförsäkring

En del vi frågar tycker den bästa hundförsäkringen är den som har bäst pris, eller helt enkelt är billigast. Vi håller verkligen inte med och vad som gör en hundförsäkring bra är många flera faktorer. När det kommer till pris finns det även där flera faktorer som påverkar.

Priset på en hundförsäkring påverkas av:

Ras

En mycket stor faktor när det kommer till priset på din hundförsäkring är vilken ras din hund är. Olika raser har nämligen olika risker. Dessa risker har vuxit fram och handlar om arv genom flera hundra år, och även nya uppkomna risker de senaste åren med avel. Av denna anledningen kommer ett försäkringsbolag alltid direkt fråga vilken ras du har.

Kön

Könet på din hund, dvs om det är en hona eller hane, påverkar priset på din premie. Anledningen till detta är inte alltid tydlig men av naturliga skäl är beteendet annorlunda mellan de olika könen, vilket påverkar risker och sannolikheter i försäkringsbolags bedömning.

Självrisk

Ditt val av självrisk kommer också att påverka priset. En högre självrisk ger ett lägre pris per månad, men en högre kostnad när din hund är med om en olycka eller blir sjuk.

Ålder

Åldern på din hund är också en mycket viktig faktor. Om du bestämmer att byta försäkringsbolag kan det vara smart att kontrollera om det finns någon maxgräns för hur gammal din hund får vara vid försäkringstillfället.

Kastrering

Att kastrera sin hund innebär oftast en lägre premie (pris) på hundförsäkringen. Likt kön påverkar detta hundens beteende och därefter även risker som tas in i bedömning av pris.

Omfattning

Det finns en rad olika val du kan ta i samband med att du tecknar en ny hundförsäkring. Ett exempel är t.ex. ersättning för vård som ofta innefattar intervaller på 20-30 000 kr, 40-60 000 kr och 80 000 kr.

Beroende på hur mycket du önskar vara skyddad för samt om du lägger till några tillägg kommer avgöra priset likt de andra aspekter vi just nämnt.

Bäst hundförsäkring 2021

Våra behov förändras över tid och bäst hundförsäkring 2021 behöver inte innehålla samma sak som för tio år sedan, och heller inte samma saker som om tio år framåt.

Vi kommer därför varje år att uppdatera denna sektion där vi presenterar vilka aspekter som är viktiga och aktuella.

På så sätt kan du utbilda dig och förstå vad som är aktuellt, och vad du behöver leta efter just detta specifika år.

Nu, 2021, är ett år som har präglats mycket av en digital utveckling som påskyndads genom pandemin som bröt ut 2020. Av den anledningen har vi tagit ett enormt steg framåt när det kommer digital kommunikation.

Vinnarna för bäst hundförsäkring 2021 kommer därför att ha funktioner som:

  • Köp direkt på webben
  • Smarta funkioner för pris
  • Chatt-funktion
  • Möjlighet till videosamtal

Vanliga frågor

Vilken hundförsäkring ska jag välja?

Det är inte helt enkelt att välja den bästa hundförsäkringen. För det första är allas situationer olika exakt vad som passar dig behöver inte passa någon annan.

Genom att läsa på hela vår artikel kommer du ha rätt underlag för att ta ett bra beslut. Den bästa hundförsäkringen är den som finns, ingen den du aldrig skaffar.

Vad är tillägg?

Om du önskar ett extra skydd går det att lägga till t.ex. ersättning för mediciner, resa eller livförsäkring.

Vad kostar en hundförsäkring?

Genomsnittliga priset är mellan 150 till 400 kronor per månad.