Fästingmedel

Ett effektivt fästingmedel kan hjälpa din katt och hund att undvika få fästingar. Det i sin tur minimerar risken för borrelia som kan vara skadligt. Hos oss hittar du de allra bästa butikerna som säljer fästingmedel.

Kom igång nu:

Hitta bäst fästingmedel
Endast bra priser

Få fästingmedel på recept hos

Gratis med försäkring
Råd, behandling och remiss
Öppet alla dagar
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Swish:
Kortbetalning:
Avgifter
Första besöket: 0 :-
Veterinärkonsultation: 350 :-
Beteenderådgivning: 549 :-
Fästingmedel: 99 :-
P-piller: 99 :-
Receptförnyelse: 0 :-
Vårdmöjligheter
Fysiska kliniker:
Tidsbokning:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Fästingmedel:
Avmaskningsmedel:
P-piller:
Gratis besök
IF Skadeförsäkringar:
Sveland:
Moderna försäkringar:
ICA Försäkring:
Agria:
Bought By Many:
Svedea:
Dina Försäkringar:
Folksam:
Om vårdplatsen

FirstVet är en av Sveriges populäraste aktörer inom digital veterinärvård. Idag erbjuder de vård för smådjur, hästar och lantbruksdjur.

fästingmedel kontroll

Tips för att hålla fästingar borta

Det finns en rad olika tips för att hålla fästingar borta från dina husdjur. En del djurägare har också utvecklat egna små knep för att slippa parasiterna. Här nedan har vi samlat våra bästa tips för att undvika fästingar i hemmet och på dina djur.

Preparat

Om du vill undvika fästingar finns det så kallade ”fästingmedel” och andra preparat som kan göra att fästingarna håller sig borta.

Halsband

Fästinghalsband är ett verktyg för att avlägsna fästingarna redan innan de angriper ditt djur. Detta görs genom olika medel och dofter som hela tiden då följer med ditt husdjur.

Undersök

Ett annan effekt metod är att alltid undersöka ditt husdjur efter att det har varit utomhus. Du kan då lätt hitta fästingar och plocka bort dessa. Det går också bra att borta ditt husdjur grundligt.

Fästingmedel på recept

De allra effektivaste medlet mot fästingar hos katter och hundar kräver recept. Anledningen är att det innehåller antibiotika. Du kan lätt få ett recept genom en veterinär på nätet eller genom att använda formulär hos en del klinikers hemsidor.

Receptförnyelse i veterinärapp

Om du har gjort ett besök eller fått recept för fästingmedel de senaste 12 månaderna går det lätt att förnya via en veterinärapp. Det tar endast några minuter och besöket kostar i snitt 99 kronor. Under besöket behöver ditt djur synas.

sjukdomsförebyggande eller repellerande fästingmedel

Två typer av fästingmedel

Om man kollar på de medel som finns tillgängliga hos apotek och djurbutiker och som inte kräver recept kan de lätt delas upp i två typer. Vi kan inte rekommendera att något är bättre än det andra och ingenting stoppar dig heller för att prova båda, även samtidigt.

Sjukdomsförebyggande

Sjukdomsförebyggande preparat dödar fästingen när den bitit sig fast på ditt husdjur. Dessa finns både med och utan recept.

Repellerande

Repellerande preparat förebygger och försöker hålla fästingarna bort. Detta sker genom tabletter, halsband och medel som droppas direkt på huden.

Fästingmedel hund

Om du är ute efter fästingmedel till hund är det ett fåtal saker viktiga att tänka på. Det första är att även fast du köper ett medel är det viktigt kontrollera hudens päls dagligen under sommarmånaderna. Vidare är det också viktigt om du upptäcker en fästing kontrollerar hur din hund mår de närmaste dagarna.

Valp

Många hundägare är oroliga att sätta på och köpa fästingmedel till en valp. Enligt tillverkan själva är medlet inte på något sätt skadligt och kan användas av valpar. Vi litar såklart på tillverkarna men förstår oron. Det du kan göra är att antingen be om rådgivning utav en veterinär.

Om du inte vill använda fästingmedel till valp går det att noga kontrollera din hund efter varje promenad eller utflykt.

Tablett

Som nämnt tidigare finns det både avhjälpande och avvärjande typer av fästingmedel. Något som funkar bra när man väl fått ett bett är såklart tabletter. Fästingmedel för hund som tablett kommer ofta som tuggtablett och är mycket enkelt att få i din hund. Resultatet är ofta mycket effektivt och kan vara en enorm trygghet när din hund fått en fästing.

Bäst fästingmedel hund 2020

Inom kort kommer vi att genomföra en tävling för att utse bästa fästingmedel för hund inför säsongen 2020. Det är inte lätt då utbudet är enormt brett, men det är en uppgift vi noga kommer göra mycket noggrant.

Fästingmedel katt

Något som är mycket populärt till katter är spot-on. Det är ett förebyggande fästingmedel för katt som droppas på huden. Detta gör att fästingarna håller sig borta och inte biter fast i huden. Likt hos andra djur finns det både receptbelagda fästingmedel för katter och de som bara går att köpa på apoteket.

Fästingborttagare

Om du väl hittar en fästing på din katt kan det vara smart använda en fästingplockare. Det viktigaste är att man får bort hela fästingen och att inga rester blir kvar. Ibland hör man talas om fästingpenna, det är ett liknande verktyg som fungerar mycket bra.