Fästingmedel för hund

Om du är ute efter fästingmedel till hund är det ett fåtal saker viktiga att tänka på. Det första är att även fast du köper ett medel är det viktigt kontrollera hudens päls dagligen under sommarmånaderna. Vidare är det också viktigt om du upptäcker en fästing kontrollerar hur din hund mår de närmaste dagarna.

Kom igång nu:

Bäst fästingmedel för hundar
Köp idag

Bäst fästingmedel hund 2021

Att din hund får fästingar under sommaren är inte alls ovanligt. Av den anledningen är behovet av fästingmedel för hundar väldigt stort och vi beslutade att ta fram en topplista med de allra bästa fästingmedel för din hund 2021.

Vi kommer att väga in flera olika medel, de vill säga från flera olika leverantörer men även olika typer som halsband, spot-on, tabletter och tillskott. Ett effektivt medel håller fästingar borta så bra som möjligt men minimerar även biverkningar.

1. Frontline Vet, Spot-On

Frontline är kända för sitt effektiva spot-on medel som ger ett komplett skydd för din hund. Du droppar enkelt medlet i din hunds nacke som sprider sig till ett komplett skydd. Själva medlet angriper fästingars nervsystem vilket dödar fästingarna snabbt och respektfullt.

2. Frontline Vet, Spray

Frontline Vet Spray är ett spray för att förebygga loppar, löss och fästingar. Hos våra besökare är denna variant mycket populär och många upplever det som lite mildare än ett spot-on medel. Skyddet är verksamt i ungefär fyra veckor och du sprayar hunden och applicerar i hela pälsen.

3. Fixodida Hund, tabletter

Ett annat alternativ är tabletter, ett mycket populärt sådant är Fixodida. Det är ett kosttillskott som stärker hundens egna försvar och är betydligt mildare än spray och spot-on. Det kan anses relativt naturligt och många hundägare uppskattar kosttillskott av den anledningen.

fästingmedel hund illustration

Olika fästingmedel för hundar

Det finns en del olika alternativ när det kommer till fästingmedel för hundar. Vi gått igenom respektive och du kan nedan läsa hur det fungerar, vad fördelar och nackdelar är.

Spot-on-medel

Detta medel appliceras direkt på huden eller i pälsen. Många misstolkar syftet och tror att detta medel ska appliceras på en aktiv fästing, men det stämmer inte.

Ett spot-on-medel är ett aktivt skydd under ungefär 4 veckor. Ofta kan det tappa effekt om du schamponerar din hund.

Halsband

Fästinghalsband för hundar är ett extra halsband din hund har runt halsen. Effekten kommer efter ungefär en vecka och håller i ganska länge, ibland flera månader.

Tablett

Som nämnt tidigare finns det både avhjälpande och avvärjande typer av fästingmedel. Något som funkar bra när man väl fått ett bett är såklart tabletter. Fästingmedel för hund som tablett kommer ofta som tuggtablett och är mycket enkelt att få i din hund. Resultatet är ofta mycket effektivt och kan vara en enorm trygghet när din hund fått en fästing.

Vanliga frågor

Är fästinghalsband farligt för hundar?

Nej! Så länge man följer instruktionerna och använder halsbandet korrekt är det ingen fara.

Funderar fästingskydd?

Givetvis! Du kan däremot behöva prova flera olika metoder och preparat för att se vilket som passar dig och din hund bäst.

Vilket är det bästa fästingmedlet för hundar?

Enligt vår undersökning och flera andra recensioner är Frontline Vet (Spot-On) det bästa fästingmedlet för hundar.