Skrivet av:
Marianne Svensson

Marianne är ansvarig redaktör och produkttestare. Med över 10 års erfarenhet av att bedriva kennel-verksamhet har hon djupgående kunskap framförallt inom hundar.

Hundmat

Vanligtvis så kan en påse hundfoder väga upp mot 10 kg vilket kan vara jobbigt att släpa hem. Idag så erbjuder många butiker på nätet hemleverans av hundmat. Ofta så tänker man sig att de blir mycket dyrare men så är faktiskt inte fallet. Även om du beställer specifikt veterinärfoder för hund med dietbehov eller vanligt hundfoder från ICA så är kostnaden låg. Vi rekommenderar därför att prova på detta. Vi har sett att 9 av 10 kunder efter sitt första köp fortsätter handla via nätet.

Bästa hundfodret

De allra flesta hundägarna delar känslan av att vilja ge sin hund det bäst, och i detta fall det bästa hundfodret. Vi kommer därför i denna sektion att lyfta fram olika alternativ och vad som är fördelarna samt nackdelarna med respektive hundfoder.

Anledningarna till att jämföra är flera och aspekterna att väga in är minst lika många. Vi har på denna sida gjort ett enormt jobb med att strukturera upp de olika innehållen som t.ex. vitaminer, mineraler och näringsämnen. Utöver innehåll även kommenterar från andra, omdömen och sist men inte minst, priset. Kombinationen av alla dessa aspekter gör oss självsäkra att vi tillsammans ska kunna komma fram till bäst hundfoder 2024.


Royal Canin Hypoallergenic –

Bäst för känslig mage

  • Mycket bra omdömen
  • Används vid eliminationsdiet och fodermedelsallergi
  • 2-14 kg påsar
  • Fri frakt från 499 kr

Hundmat, veterinärmat och hundfoder som passar perfekt för din hund som är extra känslig mot mag- och hudproblem. Detta är nämligen foder av högsta kvalitet som är optimerat för att motverka alla typer av allergiska reaktioner.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Canine High Prairie –

Bästa spannmålsfria foder

  • Populär & god smak
  • 32% råproteiner & 18% fett
  • Naturliga antioxidanter
  • Kan endast väkja 2/12.2 kg

Canine High Prairie är tillverkad av Taste of the Wild och är gedigen tillverkare. De har gott omdöme bland användare och många av deras produkter finns på flera topplistor.

Just Canine High Prairie är ett torrfoder som är spannmålsfritt. Det innehåller hjortkött och bisonkött vilket skapar en god smak. Utöver proteinerna finns det även frukt och grönsaker i.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

hundmat online

Hundmat på nätet

Att handla hundmat på nätet är mycket enkelt och du kan få den där tunga leveransen direkt till dörren. Som nämnt återkommer 9 av 10 som handlat tung hundmat på nätet till leverantörer och beställer igen.

När du besöker en fysisk butik finns det alltid personal som snabbt kan svara på dina frågor om specifika hundfoder och vilken hundmat som passar din hund bäst. På nätet finns inte personalen där på samma sätt och en stor del av informationen behöver du hämta själv. Hos oss på veterinäronline.com kommer vi därför att jämföra olika alternativ. Helt enkelt bli din butikspersonal direkt på nätet.

Vilken hundmat ska jag välja?

Det kan vara mycket knepigt och förvirrande att välja rätt och bäst hundmat eller hundfoder för din hund. Vi har därför valt att göra det enklare för dig genom att nämna några viktiga aspekter.

Ålder

Tänk på att hundar i olika åldrar behöver olika typer av hundfoder. Det innebär i praktiken att en valp behöver mycket kalorier (energi) för att växa. Andra bra saker en valp kan behöva är kalcium och protein.

Välj hundmat online till äldre hundar är inte heller rätt. Vår rekommendation är att ta ett fiberrikt foder med mindre kalorier för att magen ska hålla igång i kombination med minskad viktuppgång.

Storlek på hundfoder

En annan viktig aspekt är storleken på de biter som är med i hundmaten. Större hundar uppskattar större tuggmotstånd och större bitar, medens mindre hundar av naturliga skäl uppskattar mindre bitar.

Ska vår hundmat vara torrfoder eller våtfoder?

Det finns både fördelar och nackdelar med respektive typ av hundfoder. Ett torrfoder är hälsosammare för tänder och används enklare i vardagen genom att det går förvara i fickorna. Ett våtfoder för hund ger däremot en saftigare och fuktigare måltid som ersätter en del av nödvändigt vätskeintag.

Torrfoder

Torrfoder är den absolut vanligaste varianten av torrfoder för hundar. Det är enkelt och smidigt både för dig som ägare och för din hund. När du ska välja ett torrfoder är det bra att tänka på näringsinnehållet och hur hög kötthalten är.

Våtfoder

Våtfoder för hundar är generellt sett mer kalorisnålt än andra foder och uppskattas generellt även hos de mest kräsna hundarna. Fördelarna är flera men framförallt för att det lite lyxigt, vilket kommer uppskattas av alla där hemma.