Hundskor
Skrivet av:
Marianne Svensson

Marianne är ansvarig redaktör och produkttestare. Med över 10 års erfarenhet av att bedriva kennel-verksamhet har hon djupgående kunskap framförallt inom hundar.

Hundskor – Komplett guide till bästa hundskorna 2024

Din hunds tassar och trampdynor är gjorda för att utstå mycket, men trots detta kan de skadas av underlagen de trampar på. För att skydda din hunds tassar har det utvecklats hundskor som skydd. Det kan dock vara svårt att välja bland alla alternativ och därför har vi skapat en köpguide samt en topplista för att göra letandet lättare för dig. Dessa kan du se och läsa nedan.


RUFFWEAR GRIP TREX HUNDSKOR 2-PACK –

Bäst i test

 • Ger stöd & skydd
 • Smutsavvisande material
 • Bra grepp
 • Dyra

Dessa hundskor från Ruffwear säljs i storlek XXS-XL och passar för all typ av tuff utomhusaktivitet. De skyddar mot bland annat hala, varma och steniga underlag

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


RUFFWEAR POLAR TREX HUND SKOR 2-PACK –

Perfekt för vintern

 • Värmer & skyddar
 • Reflex & bra grepp i snö
 • Fri frakt
 • Dyra

Ruffwear erbjuder även dessa hundskor som är mer anpassade efter extrema väder som kalla temperaturer, snö och is. De värmer hundens tass och är anpassade för att greppa bra i snö.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Rukka Step Hundskor 4-pack –

Budgetalternativ

 • Bra omdömen
 • 4-pack
 • Många storlekar
 • Fri frakt över 499 kr

Rukka erbjuder dessa hundskor i storlek 1-8 och passar allt från valp till fullvuxen hund. De har en enkel design av gummi och polyester som skyddar hundens tass.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Hundskor köpguide

Det finns en del du bör tänka på innan du väljer vilka hundskor du ska köpa. Du bör till exempel sätta en budget och även tänka över varför du köper hundskorna, på detta sätt köper du inte första bästa hundskor som potentiellt inte täcker dina (och din hunds) behov.

Varför hundskor

Det kan finnas olika anledningar till att din hund behöver hundskor, de främsta anledningarna brukar vara om din hund har känsliga tassar/trampdynor eller om de lätt får fukteksem. De flesta hundskorna skyddar mot fukt, kyla och vägsalt vilket skonar din hunds tassar.

Hundskor vinter

Under en vinter i Sverige kan det bli mycket kallt på marken och det kan även användas vägsalt mot halkan. I dessa tider kan din hund behöva hundskor för att skydda tassarna, detta är dock individuellt från hund till hund. Om du vet att din hund har känsliga tassar rekommenderar vi att testa hundskor och se om det förebygger eller lindrar besvären

Bästa hundskorna

I vår bedömning av bästa hundskorna har vi tagit experters rekommendationer och kunders omdöme i åtanke. Nedan kan du se topplistan.

 1. Ruffwear Grip Trex Hundskor – Bäst i test och passar tuffa utomhusaktiviteter.
 2. Ruffwear Polar Trex Hundskor – Perfekt för vintern.
 3. Rukka Step Hundskor – Bra budgetalternativ med bra omdömen.