Skrivet av:
Marianne Svensson

Marianne är ansvarig redaktör och produkttestare. Med över 10 års erfarenhet av att bedriva kennel-verksamhet har hon djupgående kunskap framförallt inom hundar.

Kattmat

Om du är i behov av kattmat så är det väldigt enkelt att beställa det online och få hemleverans. Dels får du tillgång till större utbud men det är även fantastiskt att det oftast endast tar en dag eller två. Sedan bara saken att slippa hem påsar på flera kilo varannan vecka är guld värt. De flesta butiker som erbjuder kattmat på nätet har även specialkost för katt om de finns allergi eller dietkrav.

Bäst kattfoder online

Det kan vara mycket svårt att hitta det bäst kattfoder online – många katter är mycket kräsna när det kommer till maten och om det inte passar kommer de heller inte att äta. Det är därför viktigt att du testar olika varianter, smaker och recept för att din katt får i sig viktiga näringsämnen.

Vi på veterinäronline.com kommer att försöka vara din trevlig butikspersonal inför ditt köp av kattmat online. Om det finns några frågor kommer vi att besvara och nedan hittar du en komplett guide vad du ska köpa och hur man går tillväga.

Du kan handla kattmat direkt hos VetZoo:

vetzoo
kattmat online

Välja kattmat

Att välja rätt kattmat är inte alls enkelt, och det finns en del olika typer och fabrikat att luta sig emot. Vi kommer nedan att förklara vad de olika typerna innebär samt vad som är nackdelar respektive fördelar med de olika alternativen.

Torrfoder för katter

Fördelarna med kattmat som är torrfoder är flera. Den största är att din katt får en godare munhälsa och tuggmotstånd. Däremot ska man undvika att uteslutande ge torrfoder till katter, optimalt bör det ske en blandning med våtfoder.

Målsättningen är att presentera ett brett utbud av torrfoder för katter direkt på denna sida. Vi kommer att väga in priser, leverantörer och frakter direkt på sidan så att du enklare kan ta ett klokt beslut.

Våtfoder

Det finns flera fördelar med att välja ett våtfoder till katter, men en av de största är att de passar katten som har svårt få i sig vätska väldigt bra. Utöver det är det även väldigt smakrikt och generellt något katter tycker om.

Kosttillskott

En del väljer utöver det vanliga fodret att ge sina katter ett kosttillskott för att tillgodo se något speciellt behov.

Kattmat på nätet

Köpa kattmat på nätet har flera fördelar. Vi skulle vilja påstå att det idag är standard före att besöka en butik. Trots detta är det många som undrar hur det faktiskt fungerar och vad fördelarna egentligen är.

Så här köper du kattmat på nätet:

 1. Välj en leverantör eller butik över
 2. Lägg de varar du önskar i en varukorg
 3. Slutför beställningen genom att betala
 4. Hämta ut eller få din beställning skickad direkt hem inom 1-2 dagar

Fördelar med att handla kattmat online

Efter att ha sett hur enkelt det är förstår vi att du undrar vilka fördelarna är. Vi har därför listat de största fördelarna med att handla kattmat online:

 • Leverans direkt hem till dörren (inga tunga lyft)
 • Billigare än i butik
 • Större utbud
 • Få experthjälp genom rådgivning

Tänka på inför köp

Att välja ut ett kattfoder online är inte alltid enkelt, men vi ska göra det enklare för dig. Dels så har vi ovan gjort en sammanställning på vanliga märken och kategorier, så att du enkelt kan jämföra och välja. Utöver det kommer vi även här berätta om olika saker du ska tänka på.

Det första du ska göra är att förstå din katts behov, t.ex. är det en kattunge, gammal katt, rör den sig mycket eller är det en lat bondkatt.

Skämt och sido, som ni förstår är inte alla katter likadan och du behöver tänka till en extra vända på hur din katts dag kan tänkas se ut.

Kolla sedan på:

 • Näringsinnehåll
 • Extra tillskott
 • Mineraler
 • Vitaminer
 • Pris
 • Butik

Frågor & svar

Vad är skillnaden mellan kattmat och kattfoder?

Det är två olika benämningar på samma sak, mat till katter.

Vad innehåller kattmat?

Ofta baseras kattmat på ett protein, t.ex. kött, kyckling eller fisk. Därefter fylls det på med näring, vitaminer och mineraler. Alla olika typer av kattfoder skiljer sig åt, läs på respektive produkt för exakta värden.

Vem gör bästa kattmaten?

Den allra bästa kattmaten varierar från katt till katt, vi rekommenderar att du kollar vår jämförelse och tar sedan ett beslut efter vad som passar din katt.